10 Skincare Trends Die 2022 Veroveren!

Van anti-stressbehandelingen en DIY-schoonheidstrucs tot skinimalisme en K-beautygeheimen: 2021 was een geweldig jaar voor skincare. Maar nu we het tempo na de pandemie weer oppakken, zullen onze huidbehoeften veranderen. 2022 zal een andere benadering van huidverzorging brengen met meer diverse kennis en dynamische trends in schoonheid en huidverzorging, terwijl de erfenis van Skinification of beauty wordt voortgezet. Neem een kijkje in de toekomst van de huid en maak je klaar voor de top 5 skincare trends van 2022.

Skincare
skincare trends

1. Een “Skin Kindness” benadering

De grootste trend in de huidverzorgingsindustrie die altijd in de belangstelling heeft gestaan en dat ook in de toekomst zal blijven, is huidvriendelijkheid. Steek je hand op als je hebt geprobeerd drievoudig te reinigen met exfoliërende scrubs en peel-off maskers om veelvoorkomende problemen met hyperpigmentatie aan te pakken, maar uiteindelijk eindigt met puistjes en wat irritatie. De komende skincare trend van 2022 draait om het gebruik van minder agressieve en meer verzorgende huidverzorgingsproducten en -ingrediënten en om meer aandacht voor de gezondheid van de huidbarrière. Verminder dit jaar de complexiteit van je huidverzorgingsroutine en vermijd het gebruik van zware producten die soms feckless zijn. Toon uw huid in plaats daarvan wat vriendelijkheid.

2. Gefermenteerde skincare

Hoewel gefermenteerde skincare producten niet nieuw zijn in de schoonheidsindustrie, zullen ze ongetwijfeld de grootste Koreaanse skincare trend van 2022 worden. Een aantal merken richt zich op producten die het goede van gefermenteerde ingrediënten benutten om huidversterkende barrières en een gezond microbioomsysteem te creëren. Dit proces verbetert de doeltreffendheid van actieve ingrediënten die in een formule zijn samengevoegd. Hoewel het fermentatieproces al vrij oud is, komt het nu in het straatbeeld van de reguliere skincare met ultieme voordelen en krachtigere gefermenteerde ingrediënten.

skincare trends

3. Cryotherapie voor het gezicht (thuis)

De doe-het-zelf thuisbehandelingen zullen storm blijven lopen en één thuisbehandeling die naar verwachting in 2022 overal te zien zal zijn, is Facial Cryotherapy. Van gezichtsmassage met ijsblokjes tot innovatieve hulpmiddelen en formules, deze bekende anti-aging skincare trend stimuleert de lymfedrainage, verbetert de bloedcirculatie, vermindert wallen en houdt uw huid fris en stralend. Met behulp van koude temperatuur doet cryotherapie de bloedvaten samentrekken, de poriën vernauwen en de huid er steviger en meer verjongd uitzien.

skincare trends

4. Waterloze Schoonheid

Water is het meest voorkomende ingrediënt in de meeste huidverzorgingsproducten, maar de komende skincare trends van 2022 laten ons overschakelen op waterloze schoonheid. Disclaimer, water zelf is geen schadelijk ingrediënt, maar om de doeltreffendheid van de producten te garanderen, sluiten merken water uit hun formules uit. Met bijna geen conserveringsmiddelen vermijden de waterloze producten het kweken van ziektekiemen en maken ze effectievere en krachtigere resultaten mogelijk. Gezien het milieubewustzijn en de gevolgen van het watertekort zal deze trend in 2022 enorm zijn. Van reinigingsbalsems en poederreinigers tot geperste serums en geconcentreerde oliën, de verbeterde kracht van waterloze huidverzorging is er in een grote verscheidenheid.

De aandacht van de huidverzorgingswereld voor een gezond huidmicrobioom gaat ook dit jaar door. Maar wat is microbiome skincare, de nieuwe skincare trend van 2022? Microbiomen zijn eigenlijk een groep micro-organismen die al in de huid aanwezig zijn en voor de huid werken. 

Biome huidverzorging helpt bij het floreren van de goede bacteriën en voorkomt dat slechte bacteriën de overhand krijgen. Microbiome huidverzorging bestaat uit probiotica, prebiotica en postbiotica die de immuniteit van uw huid ondersteunen om optimaal te presteren. Dit jaar zal de huid zich meer richten op herbronning met pH-balancerende formules, bacterieversterkende ingrediënten en huidverzorgingsproducten die een barrière vormen om de huid te beschermen tegen schadelijke radicalen.

skincare trends

6. Bluelight Bescherming

Bluelight is niet alleen afkomstig van blootstelling aan de zon, maar ook van onze geliefde mobiele telefoons en computers. Het HEV-licht van de technische schermen leidt tot vermoeide ogen en kan ook doordringen in de huid, wat bijdraagt tot rimpels, hyperpigmentatie en vroege tekenen van veroudering. Huidverzorging met bescherming tegen Bluelight is een nieuwe trend die bestaat uit producten met antioxidanten die Bluelight en ontstekingen blokkeren.

7. Microbehandelingen

Microdosering was een enorme skincare trend in 2021, die in feite bestond uit het gebruik van kleine hoeveelheden actieve stoffen om irritatie en roodheid te voorkomen. Ook dit jaar zullen microbehandelingen de krantenkoppen halen met hun mini gezichtsbehandelingen en quick fix tips. 2022 moto: gebruik minder, maar het beste. De drukte van de huidverzorgingswoede en de overlappende dagen met meerdere ingrediënten zijn voorbij. Budgetvriendelijke huidverzorgingsbehandelingen, waaronder gezichtstools en mini-spotbehandelingen op basis van je huidtype en -zorg zijn nu in voor 2022.

8. Less Is More

Of het nu gaat om make-up of huidverzorging, minder is altijd meer. Een grote verschuiving naar minimalisme van de huid vorig jaar zorgde ervoor dat we onze natuurlijke huid omarmen en minimalistische huidverzorgingsroutines aannemen. De trend om minder huidverzorgingsproducten te gebruiken en te kiezen voor producten met multitasking formules is alles wat je dit jaar nodig hebt. Niet alleen bespaart u tijd (en geld), simplistische huidverzorging garandeert ook effectieve resultaten.

9. De ‘Skinificatie’ van haar

Eindelijk is de skinificatie van het haar officieel mainstream! Nu meer en meer mensen het belang van hoofdhuidverzorging zijn gaan inzien, stappen ze over op hoofdhuidserums met ingrediënten als hyaluronzuur, AHA’s enz. die gewoonlijk beperkt waren tot skincare. Deze ingrediënten richten zich op de gezondheid van de hoofdhuid en bevorderen een tiptop conditie van de strengen.

10. Nieuwe antioxidanten

Van maskerne tot verraderlijke roodheid en breakouts, ontstekingen maken een groot deel uit van het huidverzorgingsjargon. Antioxidanten bieden bescherming en helpen littekens en een ontstoken huid te verminderen. Of het nu gaat om groene thee of trendy gefermenteerde ingrediënten, in 2022 zullen huidverzorgingsproducten boordevol radicaal bestrijdende antioxidanten zitten.