Gratis tips voor een gezonde lifestyle voor je huid!

Heb je geen tijd voor intensieve huidverzorging? Je kunt jezelf nog steeds verwennen door de basis te doen. Een goede huidverzorging en een gezonde lifestyle kunnen de natuurlijke veroudering vertragen en diverse huidproblemen voorkomen. Met deze vijf manieren kunt u zonder uw dag te onderbreken uw huid met een gezonde lifestyle te preserveren:

Bescherm uw huid tegen de zon

Beperk uw tijd in de zon, vooral tussen 10 uur ’s ochtends en 4 uur ’s middags, ongeacht het seizoen. Hoewel de vitamine D van de zon voordelig is voor de gezonddheid van de huid, kan te veel blootstelling leiden tot beschadiging aan de huid en zelfs de kans op huidkanker vergroten. Smeer elke dag een breed-spectrum zonnebrandcrème met een SPF van 30 of hoger. Als u gaat skiën of buiten gaat schaatsen, houd er dan rekening mee dat de sneeuw de zonnestralen kan weerkaatsen, dus het is extra belangrijk om de hele dag door zonnebrandcrème te gebruiken en opnieuw aan te brengen.

Vermijd stress en zorg voor voldoende lichaamsbeweging

De mentale staat wordt vaak onderschat in de impact op het fysiek van een persoon. Van stress is bewezen dat het acne-uitbraak bevordert en eczeem en andere huidaandoeningen verergert, dus probeer manieren te vinden om het te verminderen, zoals yoga en meditatie. Lichaamsbeweging kan je helpen om stress te verminderen en de bloedtoevoer naar je huid te verbeteren.

Zorg ervoor dat je grondig doucht en de huid reinigt na het sporten en zweten. Douchen reinigt de huid en verwijdert dode huidcellen om de poriën vrij te maken en de huidcellen te laten functioneren. Het spoelt bacteriën en andere irriterende stoffen weg die uitslag en andere huidproblemen kunnen veroorzaken.

gezonde-lifestyle

Gezonde lifestyle door gezond te eten!

Het eten van bepaalde voedingsmiddelen en het vermijden van andere kan je huid aanzienlijk verbeteren. Voedingsmiddelen die in verband worden gebracht met huidproblemen zijn voedingsmiddelen met veel suiker, zuivelproducten en ongezonde (trans)vetten. Voeg in plaats daarvan gezonde voedingsmiddelen toe aan je dieet, zoals voedingsmiddelen die rijk zijn aan omega-3 vetzuren (zalm) en gezonde groenten (boerenkool), die kunnen helpen om je huid er gezond uit te laten zien en te laten aanvoelen.

Een goed eetpatroon met gezond eten is een gewoonte die de basis is van een gezonde lifestyle en bij veel personen is het een gewoonte die de op korte termijn het grootste verschil kan maken. Vitamine E is essentieel voor hulp met het beschermen van de huid tegen vrije radicalen en ontstekingen.

Beperk alcohol en vermijd roken

Het drinken van grote hoeveelheden alcohol kan een opflakkering van een aantal huidaandoeningen veroorzaken, zoals psoriasis, acne en rosacea. Alcohol drinken kan de huid ook uitdrogen, waardoor ze er schilferig, droog en dof gaat uitzien. Door veel water te drinken en de alcoholconsumptie te beperken tot 1 à 2 drankjes, kun je deze problemen voorkomen.
Het inademen van de vele chemische stoffen die door het roken van sigaretten worden geproduceerd, kan ook op verschillende manieren schade toebrengen aan je huid. Roken vermindert de zuurstof in het bloed, vernauwt de bloedvaten en kan leiden tot zichtbare tekenen van vroegtijdige veroudering, zoals rimpels en verkleuringen.

Zorg voor voldoende slaap

Een slaaptekort zorgt ervoor dat het lichaam stresshormonen gaat aanmaken, die een aantal huidproblemen kunnen verergeren. Vermijd dit door regelmatig een volledige nachtrust te nemen (7 tot 8 uur). Uw huid kan zich concentreren op het herstel van zichzelf terwijl je slaapt, omdat ze zich niet hoeft te verdedigen tegen de zon en vrije radicalen (schadelijke moleculen uit de omgeving). De doorbloeding is ook gelijkmatiger en dit helpt de huid te profiteren van de vleesherstellende ingrediënten in uw schoonheidsproducten. Dit zal ook de afscheiding van het menselijk groeihormoon optimaliseren, waardoor de huid er stralend en fris blijft uitzien en je je gezonde lifestyle met volle trots kan uitstralen!