hollistische coach

4 redenen waarom een holistische coach misschien wat voor jou is

Wat is holistische coaching?

Holistische coaching, ook bekend als “laissez-faire” coaching, is gebaseerd op het idee dat een gelukkig team van nature een succesvol team wordt. Coaches bieden bij het gebruik van holistische coachingsmethoden zeer weinig gestructureerde training of positieve feedback. De holistische coach werkt daarentegen aan het creëren van een omgeving waarin spelers zich op hun gemak voelen om zelfstandig en op hun eigen manier vaardigheden te verkennen en te ontwikkelen. De coach treedt niet op als een centrale autoriteit in een holistische coachingsaanpak, maar laat teamleden hun eigen agenda bepalen.

De holistische coachingsstijl is het meest geschikt voor volwassen spelers die al de creativiteit en zelfbewustzijn hebben ontwikkeld om zichzelf te kunnen leiden.

Holistische coaching omvat veel relatieopbouw, evenals de toewijding van de coach aan elke speler als atleet en als persoon in zijn geheel. Hoewel dit wat extra inspanning vereist, kan het lonend zijn voor ervaren teams met de volwassenheid om deze “hands-off” coachingsstijl aan te kunnen.

Hoe werkt holistische coaching?

In de persoonlijke coachingsindustrie van $1 miljard zijn er talloze stijlen, technieken en benaderingen. Het is logisch dat er zoveel verschillende methoden zijn die effectief zijn gebleken voor mensen, omdat er zoveel verschillende mensen zijn die om verschillende redenen coaches hebben ingehuurd.

Echter, de meest fundamentele reden dat iemand een coach inhuurt, is om een ​​bepaald aspect van hun leven te verbeteren.

Of het nu gaat om verbetering in zaken, thuis of in de liefdesrelatie, het doel van een coach is om de coachingsstijl te gebruiken die hun cliënt het beste helpt om de gewenste doelen te bereiken.

een holistische coach kunnen een verscheidenheid aan technieken gebruiken om cliënten te helpen transformaties op alle niveaus te maken. Om van binnenuit te genezen, kunnen coaches spirituele meditatietechnieken, zelfbekrachtiging of mindfulness-/ontspanningsoefeningen gebruiken. Met deze stijl van coaching is het doel om een ​​gevoel van vervulling en welzijn in het leven van mensen te creëren, en het kan een breed scala aan mensen ten goede komen.

Mensen die hebben geworsteld met een scheiding, baanverlies, gezondheidsproblemen of andere emotionele trauma’s, kunnen op alle niveaus baat hebben bij holistische coaching. Het vereist persoonlijke kracht en toewijding, omdat genezing niet altijd gemakkelijk of mooi is en niet van de ene op de andere dag gebeurt.

Om de nodige veranderingen aan te brengen om het algehele welzijn te verbeteren, moet men in staat zijn om harde realiteiten onder ogen te zien. Het is echter noodzakelijk om te groeien en je leven te veranderen. Soms ben je zelf degene die pijn doet of jezelf belemmert, en een holistische coach kan je helpen om verantwoordelijkheid te nemen voor dit.

Een holistische coach bieden hun cliënten de ondersteuning en aanmoediging die nodig zijn voor echte verandering om plaats te vinden. Ze zullen de juiste vragen stellen om tot de kern van elk probleem te komen en vervolgens helpen oplossingen te vinden.

Wie is een holistische gezondheidscoach?

Een holistische coach is een opgeleide professional die een integratieve benadering van dieet- en levensstijlveranderingen gebruikt om de gezondheid van hun cliënten te verbeteren. Ze zullen de voedingspatronen, relaties, fysieke fitheid, spiritualiteit en andere factoren van hun cliënten onderzoeken als leidraad naar een gezonder leven.

Hier zijn enkele redenen waarom het een goed idee kan zijn om met een holistische gezondheidscoach te werken:

  1. We coachen de cliënt met de ziekte of het probleem in plaats van de cliënt met de ziekte of het probleem te behandelen: We geloven dat de meeste ziekten, aandoeningen, verwondingen en slechte gezondheid worden veroorzaakt door slechte dieet- en levensstijlkeuzes, of deze nu bewust of onbewust zijn gemaakt. De sleutel tot herstel en goede gezondheid is om je eerst bewust te worden van je keuzes, hier komen wij in beeld, en vervolgens de fundamentele gezondheidsprincipes (denken, ademen, hydratatie, dieet, beweging en slaap) toe te passen die het lichaam in staat stellen te genezen en te floreren zoals het hoort. Een 360-graden kijk op het probleem is de aanpak om echt holistisch te werken, waarbij rekening wordt gehouden met de fysieke, emotionele, mentale, spirituele, intellectuele en beroepsmatige aspecten, onder andere.
  2. Je krijgt het totaalpakket: Wanneer je denkt aan een holistische gezondheidscoach, krijg je een totaalpakket. Holistische gezondheidscoaches combineren persoonlijke training, voedingscoaching, stressmanagement en ontspanningstechnieken tijdens hun sessies. Traditioneel richten personal trainers zich op oefening en mogelijk dieet, maar beoordelen en overwegen ze geen mentale en emotionele aspecten, noch beoordelen en overwegen ze levensstijl- en stressfactoren.
  3. Balans is de sleutel: Holistische gezondheids- en levensstijlcoaches beoordelen je levensstijl om te bepalen waar je mogelijk uit balans bent en coachen je vervolgens over hoe je balans kunt bereiken. Dit kan betekenen dat je minder moet doen of ontspanning moet prioriteren.
  4. We helpen je om je potentieel te realiseren: Onze taak is om licht te werpen op gebieden van je leven waarvan je je misschien niet bewust bent dat ze uit balans zijn. Dit stelt cliënten in staat om betere keuzes te maken die waar zijn voor wie ze zijn. Wanneer je weet wat belangrijk voor je is in het leven, is het veel gemakkelijker om nee te zeggen tegen dingen die je niet dichter bij je doel of droom brengen, en ja tegen dingen die dat wel doen.

Bron: nayely